DIETA KTÓRA ŻYWI I LECZY
Oprócz syntetycznego kompendium wiedzy o świadomym odżywianiu, macie Państwo przed sobą także bodziec do zastanowienia się nad swoją dietą i zachętę do jej ewentualnej zmiany. Wszystko oprawione w mnóstwo faktów i napisane lekkim, przystępnym językiem. Książka rewiduje cywilizacyjne pomyłki dotyczące m.in. spożywania produktów mlecznych i jedzenia mięsa. Jej treść na pewno zainteresuje osoby dbające o zdrowie własne i rodziny. Można powiedzieć, że jest to Biblia zdrowego myślenia i odżywiania, będąca szczególnym uzupełninieniem bestselleru „The Wellness Revolution” Paula Zane Pilzera.
Autorką książki jest Agnieszka Biernat - terapeuta - dietetyk, specjalista ds. profilaktyki i promocji zdrowia. Właścicielka Gabinetu Dietoterapii (badania genetyczne, testy na nietolerancje pokarmowe, testy zdrowia, porady zdrowotno-dietetyczne, jadłospisy, przepisy, zakupy z dietetykiem ,kursy gotowania).
Agnieszka Biernat jest też autorką książki "Zdrowiej jesz - zdrowiejesz!", a także programów i wywiadów radiowych (Radio Opole, Radio Wrocław, Radio ESKA, Radio Rodzina, Radio Luz) i telewizyjnych (Weekend w weekend, TVK, TVP) poświęconych profilaktyce zdrowotnej.
Ponadto autorka licznych artykułów i wywiadów prasowych w następujących czasopismach: "Medycyna i zdrowie" (Żywiec), "Vademecum. Wszystko dla Zdrowia" (Wrocław), „Magazyn Witalny” (Wrocław)", Kropla" (Wrocław), "Szaman" (Kraków), "Zielone Brygady" (Kraków), „Gazeta Wyborcza Opole” (Opole), "Wiadomości Żmigrodzkie" (Żmigród), "Wegetariański Świat" (Warszawa), "VEGE" (Warszawa) "Zielona Arka" (Szczecin), "Zielony Rynek" (Szczecin).
Agnieszka Biernat jest też autorką książki "Zdrowiej jesz - zdrowiejesz!", a także programów i wywiadów radiowych (Radio Opole, Radio Wrocław, Radio ESKA, Radio Rodzina, Radio Luz) i telewizyjnych (Weekend w weekend, TVK, TVP) poświęconych profilaktyce zdrowotnej.
Ponadto autorka licznych artykułów i wywiadów prasowych w następujących czasopismach: "Medycyna i zdrowie" (Żywiec), "Vademecum. Wszystko dla Zdrowia" (Wrocław), „Magazyn Witalny” (Wrocław)", Kropla" (Wrocław), "Szaman" (Kraków), "Zielone Brygady" (Kraków), „Gazeta Wyborcza Opole” (Opole), "Wiadomości Żmigrodzkie" (Żmigród), "Wegetariański Świat" (Warszawa), "VEGE" (Warszawa) "Zielona Arka" (Szczecin), "Zielony Rynek" (Szczecin).
"Niniejsza książka z pewnością pomoże Państwu w wyrobieniu sobie własnego zdania na temat właściwego odżywiania. Autorka w konkretny i jasny sposób przedstawia wiedzę o poszczególnych grupach pokarmów, odwołując sie przy tym zarówno do zdania autorytetów, jak też do zdrowego rozsądku Czytelnika. Oprócz kompendium wiedzy o świadomym odżywianiu, macie Państwo przed sobą także bodziec do zastanowienia się nad własną dietą i zachętę do jej ewentualnej zmiany. Wszystko oprawione w mnóstwo faktów i napisane lekkim, przystępnym językiem."
lek. med. Waldemar Paweł Rybiński
specjalista medycyny rodzinnej
od 15 lat wegetarianin
"Książka rewiduje cywilizacyjne pomyłki dotyczące, między innymi spożywania produktów mlecznych i jedzenia mięsa. Jej treść na pewno zainteresuje każdego: osoby dbające o zdrowie własne i rodziny, środowisko medyczne, polityków, a zwłaszcza ekonomistów i firmy ubezpieczeniowe. Można powiedzieć, że jest to Biblia zdrowego myślenia i odżywiania, będąca szczególnym uzupełnieniem bestselleru „The Wellness Revolution” Paula Zane Pilzera. Wydaje się, że kolejne dzieło ci autorzy powinni napisać razem."
dr Eugeniusz Siwik
twórca szkoły porodu naturalnego
konsultatnt Europejskiej Szkoły Onkologii
wegetarianin od urodzenia
„Dieta, która żywi i leczy” to książka zawierająca liczne wskazówki oraz wiele praktycznych porad. Pochodzą one zarówno z osobistego doświadczenia autorki, jak i opinii specjalistów z różnych dziedzin: lekarzy, biochemików, dietetyków i naturoterapeutów. Dzięki jej lekturze poznasz bardzo ważne, ale i zarazem proste reguły dotyczące zasad zdrowego odżywiania. Dowiesz się o zaletach i wadach współczesnej żywności (modyfikacji genetycznej, rafinacji, konserwowaniu, mikrofalach, wpływie używek na organizm).
Prócz tego dowiesz się w jakich produktach można znaleźć naturalne składniki mineralne, fitohormony, antyoksydanty, błonnik; jakimi płynami najzdrowiej jest zaspokajać pragnienie; czy produkty zwierzęce budują, czy też rujnują nasze zdrowie; czy warto używać przypraw; ile należy solić; jaki rodzaj tłuszczu jest polecany, a jakiego należy się wystrzegać.
Zdobędziesz umiejętność komponowania posiłków w taki sposób by chronił Twój organizm przed szkodliwymi czynnikami cywilizacyjnymi oraz były dla Ciebie źródłem zdrowia, dobrego samopoczucia, energii i radości życia.
Publikację możesz zakupić:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz